On je novi Poaro na filmskom platnu

dobiće novu filmsku „inkarnaciju“, pošto će ga u filmu studija „Twentieth century fox“ igrati Kenet Brana, nagrađivani glumac i režiser iz Severne Irske.

kenneth-branagh-david-suchet

Brana će i režirati novu verziju čuvenog krimića „ u Orijent ekpresu“, u produkciji Ridlija Skota, Sajmona Kinberga i Marka Gordona, objavljeno je na Facebook stranici Kristijeve. Brana je, inače, sve češće reditelj, a ređe glumac. Za svoj film “Henry V” dobio je nominaciju za Oskara, a među rediteljskim projektima nama najpoznatiji su “Mary Shelley’s Frankenstein”, “Thor”, “Jack Ryan: Shadow Recruit“, “Cinderella”.

Govoreći o predstojećoj adaptaciji romana Agate Kristi, Džejms Pričard, predsednik kompanije Ltd i njen pra-unuk izjavio je: “Izuzetna stvar kod priča moje prababe jeste kako su bezvremene i savršeno se uklapaju u filsmki svet i filmsko iskustvo. Osamdeset godina nakon objavljivanja romana, Fox i njegov kreativni tim oživeće ponovo ‘ on the Orient Express’ zbog svetske publike. Zaista smo uzbuđeni u vezi sa ovim partnerstvom i sa 33 koje ima da ispriča Herkul Poaro, unapred se radujemo i nadamo da će ovo biti samo početak dugogodišnje saradnje”.

Producentski tim takodje je impresivan. Njega čine Ridli Skot (“The Martian), Sajmon Kinberg (“The Martian”, “X-Men: Days of Future Past”), Mark Gordon (“Steve Jobs”) i Kenet Brana. Scenario za ovaj film napisaće Majkl Grin (“Blade Runner 2”), a ostala glumačka ekipa biće odabrana kada scenario bude pri kraju.

Pogledano 2.421 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: