Ovoga leta nam stižu novi „Partneri u zločinu“

Šest epizoda britanske serije „Partners in Crime“ u produkciji BBC One imaće ovoga leta premijeru. Čuveni detektivski bračni par Tomi i Mrvica su ponovo u akciji. Ljubitelji Agathe u tim ulogama pamte sigurno nezaboravne Francescu Annis i Jamesa Warwicka u seriji koja je bila popularna sredinom osamdesetih godina prošlog veka.

2015-David-Walliams-and-Jes

Ovoga puta sa nama su David Walliams kao Thomas (Tommy) Beresford i kao Prudence (Tuppence) Beresford, te iako serija nosi naziv „Partneri u zločinu“ po kolekciji priča Agate Kristi, ova šestodelna serija će zapravo biti adaptacija dva romana Agate Kristi u kojima se takođe pojavljuju Tomi i Mrvica. Prve tri epizode će se bazirati na romanu „Tajni neprijatelj“ (The Secret Adversary) a druge tri epizode imaju radnju po romanu „N ili M?“ što predstavlja pravo malo osveženje, imajući u vidu da Agate Kristi „N il M?“ do sada nikada nije ekranizovan.

 „Partneri u zločinu“ je pustolovna serija s elementima špijunaže i humora, postavljena u okvire Britanije ’50-tih godina prošlog veka, odmah nakon Drugog svetskog rata, kada naši junaci upadaju u svet ubistava, tajnih agenata i hladno-ratovskih zavera. I dok je Tuppence žena koja u svemu vidi avanturu i sama ne razmišljajući mnogo, sa puno strasti i žara ide napred ne bi li došla do istine, dotle je njen suprug Tommy, kao protivteža, postavljen kao puno odmerniji, razboritiji i oprezniji lik. Ostaje pitanje samo da li će Tomi i Mrvica u svojim avanturama moći makar malo da se našim srcima približe kao gospođica Marple i ingeniozni vlasnik „malih sivih ćelija“, Hercule Poirot.

Pogledano 2.286 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: