Peticija za Poaroa

h_124Na Poirot forumu (www.tv.com) postavljena je vest da je A&E (USA) kompanija koja je glavni sponzor britanskih TV filmova odustala od finansiranja serije „Poirot“ tako da je doveden u pitanje nastavak snimanja preostalih 12 filmova. Da vas podsetimo rec je o filmovima: Velika cetvroka, Ubistvo u Orijent Ekspresu, Tragedija u tri cina, Sastanak sa smrcu, Gospodja MekGinti je mrtva, Vasar zlocina, Macka medju golubovima, Dodilo se na dan Svih Svetih, Casovnici, Treca Devojka, i Zavesa. Autor te teme je kontaktirao moderatora foruma na zvanicnom sajtu Agate Kristi da proveri tu informaciju. On je sa svoje strane kontaktirao kompaniju Chorion koja je vlasnik autorskih prava za Agatina izdanja i od njih dobio sledeci odgovor koji vam prenosim u originalu: „The producers and David would like to continue the series but it is a very difficult TV environment at the moment. Any help and support that you can give to help us in our endeavours will be much appreciated.“

Tim povodom otvorena stranica za prikupljanje potpisa – peticija – koja ce biti prosledjena Granadi koja nastavlja rad na 4 nova Miss Marple filma, da pronadju nacin i nastave sa snimanjem serijala Porot koji je mnogo gledaniji sirom sveta. Peticiju mozete naci i potpisati je na adresi:

Hercule Poirot TV series must continue
Petition to Granada – The London Television Centre,
Upper Ground, London SE1 9LT United Kingdom

http://www.petitiononline.com/Poirot06/petition.html

U sledecim komentarima na tim i nekim drugim forumima doslo se do saznanja da su kao razlozi ovakvog stava navedeni preveliki troskovi snimanja na autenticnim lokacijama, kao i podatak da ce se nastaviti sa snimanjem filmova sa Miss Marple jer su oni daleko isplativiji (obzirom da stara gospodjica retko napusta svoje seoce:)) za razliku od Poirota koji je poznat kao svetski putnik). Kako je jedna clanica nase Citaonice – Kluba ljubitelja knjiga Agate Kristi danas ostavila poruku na tu temu da je do sada je za nekoliko dana vec prikupljeno preko 1000 potpisa ali i da ne zna dokle akcija traje – zato vas pozivam da pozurite. Mozete se upisati onoliko puta koliko e-mail adresa imate. Ne znam ni koliko ovakve akcije mogu imati uspeha, ali mozda vredi pokusati, osim ako nije u pitanju marketinski trik ali mozda ako nista budemo imali subjektivni osecaj da smo bas mi nasim potpisima doprineli nastavku serije… Zato pozurite da spasimo Poaroa…:))

Pogledano 118 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: