Poaro posle Davida Sucheta

David Suchet vec punih 20 godina igra cuvenog detektiva Agate Kristi – Hercula Poaroa. u Orijent Ekspresu ce biti 65. film koji je snimio po pricama i romanima ove sirom sveta poznate knjizevnice. Ostalo ih je samo jos nekoliko: Velika cetvorka (The Big Four), Vasar zlocina (Dead Man’s Folly), Slonovi pamte (Elephants Can Remember) i Zavesa (Curtain: Poirot’s Last Case) Tu je i 12 kratkih prica za koju se ne pominje da bi eventualno bila filmovana Herkulovi zadaci (The Labours of Hercules), kao i roman objavljen pre nekoliko godina od strane Carlsa Ozborna po Agatinoj drami Crna Kafa (Black Coffee).

Jedno je sigurno – filmska industrija nece stati sa eksploatacijom Agatinih rukopisa nakon sto David Suchet snimi sve preostale naslove. I dok su se u ulozi Miss Marple od 1984. godine na ovamo promenile tri glumice Joan Hickson, i Julia McKenzie, a pre njih da pomenemo i Margaret Rutherford, Angelu Lansbury i Helen Hayes koje su snimile po nekoliko dugometraznih filmova u periodu od 1962. do 1985. godine, dotle se veoma mali broj glumaca pojavio u ulozi Porota. Ostali su zapamceni jedino Albert Finney koji se pojavio samo u filmu „ u Orijent Ekspresu“ i koji je od 1978. do 1988. snimio osam dugometraznih filmova igrajuci cuvenog belgijskog detektiva.

Medjutim, period od 20 i vise godina unazad i impozantna cifra od 65 do sada ekranizovanih naslova, koja ce sigurni smo biti zaokruzena bar na 70, obelezavaju jedan period nesumnjive vladavine Davida Sucheta ovim likom Agate Kristi. Vec sada se ponegde moze cuti pitanje ko ce ovog sezdesetcetvorogodisnjeg glumca naslediti na mestu belgijskog detektiva.

Vas komentar, razmisljanje (i eventualno predlog koji ce mozda procitati neko od „nadleznih“ – nikad se ne zna) mozete ostaviti u za to otvorenoj temi u nasoj Citaonici (Forumu).

Za ostavljanje vasih poruka mozete se, ali i ne morate registrovati… Ali, bilo bi lepo…

Pogledano 195 puta, 1 pregleda danas

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Možda će vam se svideti i ovo:

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: