Poaro u novoj avanturi!

Skoro četiri decenije nakon smrti Agate Kristi, izlazi novi roman!

poaro

 

Knjiga, koja još uvek nema ime, prikazaće nam Herkula Poaroa u novoj avanturi. je napisala autorka Sofi Hana, uz odobrenje porodice Agate Kristi.

Poaro se pojavio u više od 30 krimića Agate Kristi, a poslednji, „Poaroov poslednji slučaj: Zavesa“, objavljen je 1975. Kristijeva je odlučila da „ukoka“ detektiva srčanim udarom, a slavni belgijski brka jedina je izmišljena ličnost koja je ikada dobila čitulju na naslovnoj strani „Njujork tajmsa“.

Hana je od 13 godine pasionirani fan radova kraljice krimića, i od njene porodice dobila je dozvolu da lično napiše još jedan nastavak o Poarou.

Zaplet i ime koja izlazi u septembru sledeće godine drže se u strogoj tajnosti.

Osim u knjigama „ u Mesopotamiji“, „Mačka među golubovima“, „Ubistvo u Orijent ekspresu“ i drugim, fanovi su mogli da uživaju i u TV serijalu po radovima Agate Kristi, u kojima je detektiva sjajno portretisao Dejvid Sušej.

Kristijeva je, inače oko 1930. rekla da joj se belgijski detektiv, sa svojim brkovima i „malim sivim ćelijama“, potpuno smučio, ali je nastavila da piše o njemu jer je osećala dužnost prema obožavaocima širom sveta.

Pogledano 93 puta, 2 pregleda danas

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Možda će vam se svideti i ovo:

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: