Poirot Davida Sucheta – Iritantan perfekcionista koga obožavamo

Šta reći posle svih glumaca koji su se trudili da nam posle Davida Sucheta i 2013. godine dočaraju Herculea Poirota. Da li se na TV ekranima ikada pojavio neko ko je bio toliki perfekcionista da je znao da nas iritira tom crtom svog karaktera, a koga smo uprkos tome toliko voleli.

. . . 

Davida Sucheta kao Herculea Poirota odabrala je sama obitelj Agathe vidjevši ga u predstavi – TV adaptaciji Tomovog Sharpovog „Blott on the Landscape“.

David Suchet, koji se koristi skupinom glumačkih tehnika poznatih pod nazivom – metodska gluma, pripremao se za lik tako što je pročitao svaku priču o Herculeu Poirotu bilježeći svaki detalj koji je mogao naći o karakteru velikog detektiva.

Kao što je izjavio sam glumac – nije samo htio doznati kakva je osoba bio Poirot, već je sebi u zadatak dao da postepeno postane slavni belgijski detektiv prije samog snimanja.

Suchet se toliko uživio u lik Poirota da je skoro napustio snimanje tijekom prve sezone kada njegovo insistiranje na manirizmu Poirota, za kojeg je bez sumnje držao da ima opsesivno-kompulzivni poremećaj, nije bilo najbolje dočekano.

Štoviše, kći Agathe Christie, Rosalind Hicks je potvrdila da bi sama Christie, da je mogla vidjeti njegov portret detektiva, bila jako zadovoljna, dok je Agathin unuk Matthew sa žaljenjem zaključio da mu je žao što baka nije vidjela fantastičnog Davida Sucheta, koji je u lik Poirota ugradio i mrvicu iritantan karakter, koji se veže uz perfekcionista, što samo govori koliko je uvjerljiv bio Suchet.

Očekivano, sjajna serija bila je nominirana za čak 20 BAFTA nagrada, što dovoljno govori samo po sebi.

Izvor: https://mojtv.net/kanal/tv-program/4/rtl/2018-12-28/emisija/93140522/poirot

Pogledano 429 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: