Policijsko nasilje, psovanje, silovanje…

Policijsko nasilje, psovanje, silovanje…
Nova TV adaptacija Agate Kristi šokiraće gledaoce

Policijsko nasilje, psovanje, silovanje

BBC odlučio je da šokira gledaoce seksi verzijom klasika Agate Kristi „Svedok optužbe“ sa dopisanim psovkama, pokušajem silovanja i policijskim nasiljem.

Nova verzija TV filma uključuje brutalne scene kojih nema u originalnoj priči već ih je dopisala scenaristkinja Sara Felps, javlja britanski „San“.

Prošlog Božića BBC je izazvao sličnu kontroverzu dodavanjem psovki i zloupotrebe narkotika u adaptaciju „Deset malih crnaca“ koju je takođe pisala Sara Felps.

Policijsko nasilje, psovanje, silovanje

Međutim, ta mini-serija je privukla deset miliona gledalaca u Velikoj Britaniji, uprkos pomenutim promenama, pa je BBC odlučio da ponovi dobitnu kombinaciju Agata Kristi – Sara Felps.

„Svedok optužbe“ (The Witness for the Prosecution) je priča o Leonardu Volu (Bili Haul) optuženom da je ubio naslednicu Emili Frenč, koju tumači Kim Katral, poznata kao Samanta iz serije „Seks i grad“.

Pretpostavlja se da je moderna verzija puna sočnih psovki i da istražuje mračna psihološka stanja ljudi umešanih u suđenje za Emilino ubistvo.

Stručnjaci, međutim, kažu da je nova drama verna duhu originalne iz 1925. godine. Poznavalac lika i dela Agate Kristi, dr Džejmi Berntal, kaže da je književnica bila „vrlo svesna svih tih stvari koje možda tradicionalno ne vezujemo za njen opus.“

Izvor: https://www.blic.rs/kultura/vesti/policijsko-nasilje-psovanje-silovanjenova-tv-adaptacija-agate-kristi-sokirace/23skgv2

Pogledano 258 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: