Povratak veličanstvenih brkova Keneta Brane

Povratak veličanstvenih brkova Keneta Brane – u novom filmu po romanu Agate Kristi „Smrt na Nilu“. Vrlo brzo nakon prikazivanja filma “”, uprkos osrednjim recenzijama i kritikama, 20th Century Fox je najavio nastavak rada Keneta Brane na novom filmu u kome će takođe glumiti Herkula Poaroa.

Keneta Brane i njegovi veličanstveni brkovi će se vratiti u filmu “” a ovaj poznati glumac će ponovo raditi i režiju. Agate Kristi će adaptirati u scenario Majkl Grin, koji je radio adaptaciju i za prethodni “Ubistvo u Orijent Ekspresu”.

Povratak veličanstvenih brkova Keneta Brane

Povratak veličanstvenih brkova Keneta Brane

U filmu “Smrt na Nilu” pratićemo Poaroa na odmoru u Egiptu. Tokom luksuznog krstarenja Nilom, bogatu naslednicu Linet Dojl pronalaze mrtvu. Na istom putovanju je i njen suprug Sajmon Dojl ali i njegova bivša verenica Žaklin de Belefort, doskorašnja Linetina prijateljica.

Rešenje ovog zločina, što uključuje i druga ubistva na brodu nije toliko poznato kao u Orijent Ekspresu tako da vam ga ovde nećemo pokvariti daljom pričom na temu radnje filma.

Međutim, kao i na kraju filma “Ubistvo u Orijent Ekspresu”, i ovde postoji šansa da će se film donekle razlikovati od i da će Linet Dojl već biti ubijena kada Poaro pristigne na brod, dok u knjizi Poaro provodi neko vreme sa njom i ostalim putnicima u Egiptu pre ubistva.

Brana je za film “Ubistvo u Orijent Ekspresu” okupio vrhunsku glumačku ekipu uključujući , Mišel Fajfer, Džonija Depa, Dejzi Ridli, Vilijema Defoa, Dereka Džekobija i druge…

Još uvek nije objavljen kompletan kasting za “Smrt na Nilu”, ali je izvesno da već postoji jaka trojka mladih filmskih zvezda koje su potpisale ugovor i koji će se pridružiti Brani i njegovom Herkulu Poarou u još jednom povratku na velike ekrane.

Ko će igrati u filmu?

Brana je potvrdio da će Gal Gadot (Wonder Woman) igrati mladu Linet Dojl, Armi Hamer (Call Me by Your Name) njenog muža Sajmona a Džodi Komer (Killing Eve) bivšu Sajmonovu verenicu i bivšu Linetinu prijateljicu, Žaklin de Belefort. te da je on jako uzbuđen i srećan zbog toga.

„U procesu smo kastinga i za ostale uloge. Ono što mi je drago je što srećem dosta glumaca kojima se divim a koji me pitaju – Mogu li ja igram u sledećem filmu?!. Dakle, apsolutno ću ih uzeti u obzir.”, dodao je on.

Kenetu Brani će se u filmu pridružiti i Poaroov “prijatelj” Buc, koji se u liku glumca Toma Batemana pojavio i u filmu o čuvenom vozu a koga će Poaro u ovom filmu sresti u Egiptu.

Roman Agate Kristi “Smrt na Nilu” je prethodno prilagođen za veliki ekran još 1978. godine tako da će ova nova verzija morati da nađe način da makar malo priđe tom filmu u kome su nezaboravne uloge ostvarili Piter Justinov, Mia Farou, Bet Dejvis, Megi Smit, Anđela Lensburi i mnogi drugi.

Premijera filma u američkim i britanskim bioskopima se očekuje 02. oktobra 2020. godine ali se prve najave, snimci, fotografije i trejleri očekuju već u novembru ove godine.

Izvor: https://www.digitalspy.com/movies/a866885/death-on-the-nile-2019-cast-release-date-book-trailer-plot/

Prevod: Svetlana Anđelic

Pogledano 220 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: