Povratak veličanstvenih brkova Keneta Brane

Povratak veličanstvenih brkova Keneta Brane – u novom filmu po romanu Agate Kristi „Smrt na Nilu“. Vrlo brzo nakon prikazivanja filma “ u Orijent Ekspresu”, uprkos osrednjim recenzijama i kritikama, 20th Century Fox je najavio nastavak rada Keneta Brane na novom filmu u kome će takođe glumiti Herkula Poaroa.

Herkul Poaro Keneta Brane i njegovi veličanstveni brkovi će se vratiti u filmu “Smrt na Nilu” a ovaj poznati glumac će ponovo raditi i režiju. Agate Kristi će adaptirati u scenario Majkl Grin, koji je radio adaptaciju i za prethodni film “ u Orijent Ekspresu”.

Povratak veličanstvenih brkova Keneta Brane

Povratak veličanstvenih brkova Keneta Brane

U filmu “Smrt na Nilu” pratićemo Poaroa na odmoru u Egiptu. Tokom luksuznog krstarenja Nilom, bogatu naslednicu Linet Dojl pronalaze mrtvu. Na istom putovanju je i njen suprug Sajmon Dojl ali i njegova bivša verenica Žaklin de Belefort, doskorašnja Linetina prijateljica.

Rešenje ovog zločina, što uključuje i druga ubistva na brodu nije toliko poznato kao u Orijent Ekspresu tako da vam ga ovde nećemo pokvariti daljom pričom na temu radnje filma.

Međutim, kao i na kraju filma “ u Orijent Ekspresu”, i ovde postoji šansa da će se film donekle razlikovati od i da će Linet Dojl već biti ubijena kada Poaro pristigne na brod, dok u knjizi Poaro provodi neko vreme sa njom i ostalim putnicima u Egiptu pre ubistva.

Brana je za film “ u Orijent Ekspresu” okupio vrhunsku glumačku ekipu uključujući Džudi Denč, Mišel Fajfer, Džonija Depa, Dejzi Ridli, Vilijema Defoa, Dereka Džekobija i druge…

Još uvek nije objavljen kompletan kasting za “Smrt na Nilu”, ali je izvesno da već postoji jaka trojka mladih filmskih zvezda koje su potpisale ugovor i koji će se pridružiti Brani i njegovom Herkulu Poarou u još jednom povratku na velike ekrane.

Ko će igrati u filmu?

Brana je potvrdio da će Gal Gadot (Wonder Woman) igrati mladu Linet Dojl, Armi Hamer (Call Me by Your Name) njenog muža Sajmona a Džodi Komer (Killing Eve) bivšu Sajmonovu verenicu i bivšu Linetinu prijateljicu, Žaklin de Belefort. te da je on jako uzbuđen i srećan zbog toga.

„U procesu smo kastinga i za ostale uloge. Ono što mi je drago je što srećem dosta glumaca kojima se divim a koji me pitaju – Mogu li ja igram u sledećem filmu?!. Dakle, apsolutno ću ih uzeti u obzir.”, dodao je on.

Kenetu Brani će se u filmu pridružiti i Poaroov “prijatelj” Buc, koji se u liku glumca Toma Batemana pojavio i u filmu o čuvenom vozu a koga će Poaro u ovom filmu sresti u Egiptu.

Agate Kristi “Smrt na Nilu” je prethodno prilagođen za veliki ekran još 1978. godine tako da će ova nova verzija morati da nađe način da makar malo priđe tom filmu u kome su nezaboravne uloge ostvarili Piter Justinov, Mia Farou, Bet Dejvis, Megi Smit, Anđela Lensburi i mnogi drugi.

Premijera filma u američkim i britanskim bioskopima se očekuje 02. oktobra 2020. godine ali se prve najave, snimci, fotografije i trejleri očekuju već u novembru ove godine.

Izvor: https://www.digitalspy.com/movies/a866885/death-on-the-nile-2019-cast-release-date-book-trailer-plot/

Prevod: Svetlana Anđelic

Pogledano 275 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: