Poznati filmovi 11. sezone Poaroa

h_147Iako do nas jos uvek nije stigao nijedan od cetiri filma koje je David Suchet, kao Porot, snimio 2005. godine, od kojih se dva od januara nalaze na DVD izdanju, a druga dva se ocekuju ovih dana – vredni Suchet je vec prionuo na pripremanje sledece, 11. sezone. Za sada su poznata dva romana Agate Kristi koji ce takodje biti filmovani – jedan roman je vec ranije bio ovekovecen na platnu 1986. godine gde je Peter Ustinov briljirao kao Poirot. Radi se o naslovu „Dead man’s folly“. (snimanje otkazano pogledaj najnovije vesti)

„Kosmos“ izdanje iz 1963. godine nosilo je naslov „Vasar zlocina“, „Polaris“ 1993. ga je preveo kao „Mrtvacevu ludost“ a u Hrvatskoj je film sa Ustinovim prikazan pod naslovom „Lov na ubojicu“… Pod kojim naslovom ce nasa televizija jednoga dana prikazivati ovaj film – ostaje nam da vidimo.

Drugi roman koji ce biti preveden na pokretne slike je – „Mrs. McGinty’s dead“ (jedan od mojih omiljenih) i to je u svakom slucaju filmska premijera… Po motivima ovog romana je snimljen film „Murder Most Foul“, 1964. godine u kome je Margaret Rutherford igrala koja se inace ne pojavljuje u ovom romanu, jer kao sto nam je vec poznato, Christie svoja dva omiljena junaka nikada nije dovela u situaciju da zajedno resavaju jedan zlocin. (snimanje otkazano pogledaj najnovije vesti)

Pogledano 161 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: