Roman Agate Kristi koji misteriozno nestaje

r_26Integralni tekst romana Agate Kristi citaocima dostupan na Internetu svega deset sati, posle cega misteriozno nestaje (preuzeto sa http://www.knjizara.com/)

Jedan njujorski izdavac elektronskih stavio je na Internet „“ Agate Kristi, s tim sto se ta verzija romana moze citati samo deset sati, posle cega se sama obrise.

Za jedan dolar uplate, na sajtu http://www.rosettabooks.com/ moze se naci integralni tekst romana, koji posle deset sati sam nestane.

„Cak i osoba koja sporo cita taj moze da procita za deset sati“, kaze direktor „Roseta Buksa“ Artur Klebanov.

„To smo uradili kako bismo privukli paznju javnosti na elektronska izdanja. Iz ciste radoznalosti. Trenutno je veoma malo ljudi, cak i medu onima koji su obuceni za nove tehnologije, koji su uopste videli neku elektronsku knjigu“, dodaje on.

Elektronska verzija „Deset malih crnaca“ zasticena je tako da se ne moze stampati ni prebaciti na disk.

„Prosle godine, oko Bozica, bilo je 500 hiljada ljudi koji su bili u stanju da citaju elektronsku knjigu, uglavnom na kompjuterima po kancelarijama“, kaze jos Klebanov. „Procenjujemo da ce ih ove godine, za Bozic, biti 7,5 miliona, vecinom na portabl kompjuterima. A 2002. godine trebalo bi da ih bude vise od 25 miliona“.

Pogledano 78 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: