Skrivnostne ure u izdanju Mladinske knjige iz Ljubljane

Slovenački izdavač knjiga Agate Kristi „Mladinska knjiga“ iz Ljubljane, i ove godine objavio je još jednu knjigu iz opusa Agate Kristi. Ovoga puta reč je o romanu „“ (Tajanstveni časovnici) koji se u slovenačkom prevodu pojavio pod naslovom „“. Poslednji put, jedno slovenačko izdanje ovog romana objavljeno je 1983. godine.

Skrivnostne ure

Sheila Vebb, daktilografkinja iz Cavendisha, poslana je gospođici Pebmarsh u popodnevnu posetu. U kući je čeka neprijatno iznenađenje – izbodeni muškarac leži na podu. Oko njega su šest časovnika i svi prikazuju trinaest minuta posle četiri, a upravo tada, zidni sat sat kukavice oglašava tri sata. Trenutak kasnije, slepi vlasnik se vraća kući i zamalo nagazi na leš. Sheila beži iz kuće i naleće na mladog obavještajnog agenta Colina Lamba. Policija istražuje ubistvo i odmah se ispostavilo da je vizit karta mrtvog čoveka lažna, tako da ne znaju ko je on u stvari. Colinov prijatelj, inspektor Hardcastle, ubrzo poziva u pomoć poznatog detektiva Herculesa Poirota….

Skrivnostne ureSkrivnostne ure – (Sheilo Webb, strojepisko iz agencije Cavendish, pošljejo na popoldanski delovni obisk h gospodični Pebmarsh. V hiši jo čaka neprijetno presenečenje – na tleh leži zaboden moški. Okoli trupla je razpostavljenih šest ur, vse kažejo trinajst minut čez četrto, prav takrat pa stenska ura s kukavico oznani, da je tri. Trenutek zatem se domov vrne slepa lastnica hiše in skorajda pohodi truplo. Sheila kriče zbeži ven in se zaleti v mladega obveščevalnega agenta Colina Lamba. Policija se loti raziskovanja umora in takoj se izkaže, da je vizitka mrtvega moškega lažna, zato ne vedo, kdo dejansko je. Colinov prijatelj, inšpektor Hardcastle, na pomoč kmalu vpokliče slavnega detektiva Hercula Poirota.)

Izvor: https://www.emka.si/webapp/wcs/stores/servlet/sl/emkasi/skrivnostne-ure-p-9789610152095

 

Pogledano 66 puta, 1 pregleda danas

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Možda će vam se svideti i ovo:

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: