„Smrt na Nilu“ Keneta Brane stiže u bioskope 2020. godine

Kao što ste do sada već imali prilike da pročitate, nakon uspeha sa filmom “Ubistvo u Orijent Expresu”, „“ Keneta Brane je sledeći naslov koji će se snimati. On nastavlja sa ekranizacijom Agatinih romana u kojima se pojavljuje Herkul Poaro, u njegovom tumačenju. Ovoga puta reč je o istoimenom romanu „Smrt na Nilu“ koji je objavljen 1937. godine.

Još prošle godine najavljeno je da je sledeći naslov za ekranizaciju “Smrt na Nilu” a nedavno je objavljeno i ko će igrati glavne uloge u ovom ostvarenju.

U produkciji Twentieth Century Fox „Smrt na Nilu“ Keneta Brane će se snimati u Longcross Studiju, u okolini Londona i na lokacijama u Egiptu. Producenti filma ponovo ujedinjuju tim filmskih stvaralaca koji su stajali iza hit filma „Ubistvo u Orient Expressu“ iz 2017. godine. se vraća kao režiser i ponovo glumi uglednog belgijskog detektiva Hercula Poirota. Njemu se pridružuje zvezda osumnjičenih koja uključuje: Toma Batemana (koji ponavlja ulogu Bouca iz Ubistva u Orient Express-u). Tu su i Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders i Letitia Wright. Scenario za film ponovo je napisao Michael Green s Ridley Scottom, Mark Gordonom, Simon Kinbergom, Kenneth Branaghom and Judy Hofflund, koji se vraćaju kao producenti. I Kevin Walsh se pojavljuje takođe kao producent. Matthey Jenkins i James Prichard vraćaju se kao izvršni producenti.

U filmu “Smrt na Nilu”, egipatska avantura potrage za ubicom za Herkula Poirota dešava se na glamuroznom brodu.

„Zločini iz strasti su opasno seksi“, rekao je Branagh. „Agatha Christie napisala je priču o emocionalnom haosu, nasilju i kriminalu, a Michael Green je još jednom napisao odličan scenario koji prati njenu priču. Sa grupom dragih dugogodišnjih saradnika i sjajnom međunarodnom grupom glumaca, zaista je zadovoljstvo raditi i udružiti produkcije Disney, Fox i Agatha Christie Ltd. da se ovaj odvažni triler dovede na veliko filmsko platno. Postoje značajni novi preokreti, zadivljujući pustinjski pejzaži koji će vam dati priliku da se zabavite i uživate u zapletu ovog filma na velikom ekranu.“

Premijera filma se očekuje 9. oktobra 2020. godine.

Izvor: https://deadline.com/2019/10/death-nile-movie-agatha-christie-begins-production-uk-1202749028/

Pogledano 389 puta, 1 pregleda danas

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Možda će vam se svideti i ovo:

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: