Misterija tri četvrtine

Agatha Christie: The Mystery of Three Quarters
Agata Kristi: tri četvrtine : novi slučaj Herkula Poaroa
, Beograd, Srbija

2019. god.
340 str.
prevela Žermen Filipović


Novi slučaj Herkula Poaroa
Agata Kristi

Najomiljeniji svih vremena.
Najslavniji detektiv na svetu.
Najzanimljiviji književni događaj godine.
Novi o Herkulu Poarou – novo tajanstveno koje mogu da reše samo male sive ćelije slavnog belgijskog detektiva.

Otkako je 1920. godine objavljena njena prva , Agata Kristi je napisala trideset tri romana, dva pozorišna komada i više od pedeset priča u kojima glavnu ulogu . Sada su prvi put staratelji njenog legata dozvolili da se pojavi novi roman u kome nastupa Agatin najdraži junak.

Omiljeni detektiv čitavog sveta Herkul Poaro – legendarna zvezda Ubistva u Orijent ekspresu Agate Kristi i najnovijih Ubistava s monogramom i Zatvorenog kovčega – vraća se u đavolski pametnoj misteriji koja se odvija u Londonu tridesetih godina dvadesetog veka.

Vraćajući se jednog dana s ručka, Herkul Poaro ispred svoje kuće zatiče besnu ženu. Ona zahteva da joj se objasni zašto joj je Poaro poslao pismo kojim je optužuje za ubistvo Barnabasa Pandija, čoveka za koga nikad nije čula niti ga je upoznala.

Ni Poaro nikad nije čuo za Barnabasa Pandija niti je koga optužio za ubistvo. Uzrujan, ulazi u kuću gde saznaje da ga čeka posetilac – muškarac koji takođe tvrdi da je tog jutra dobio pismo u kojem ga Poaro optužuje za ubistvo Barnabasa Pandija.

Poaro se pita koliko je još takvih pisama poslato u njegovo ime. Ko ih je poslao i zašto? Što je još važnije, ko je Barnabas Pandi, da li je mrtav, a ako je mrtav, da li je ubijen? Može li Poaro pronaći odgovore a da pritom ne ugrozi još neki život?

Pogledano 136 puta, 1 pregleda danas

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: