Ubistva s monogramom

 

: Poirot: The monogram murders
: Ubistva s monogramom : novi slučaj Herkula Poaroa
Laguna, Beograd, Srbija
2014. god.
340 str.
prevela


Novi slučaj Herkula Poaroa
Agata Kristi

Najomiljeniji svih vremena.
Najslavniji detektiv na svetu.
Najzanimljiviji književni događaj godine.
Novi o Herkulu Poarou – novo tajanstveno koje mogu da reše samo male sive ćelije slavnog belgijskog detektiva.

Otkako je 1920. godine objavljena njena prva , Agata Kristi je napisala trideset tri romana, dva pozorišna komada i više od pedeset priča u kojima glavnu ulogu igra . Sada su prvi put staratelji njenog legata dozvolili da se pojavi novi roman u kome nastupa Agatin najdraži junak.

Poaroovu mirnu večeru u jednom londonskom kafeu prekida mlada žena koja mu poverava da će uskoro biti ubijena. Vrlo uplašena ipak moli Poaroa da ubicu ne traži i ne privodi zakonskoj kazni – jer pravda će biti ispunjena kada ona bude bila mrtva.

Nešto kasnije te iste večeri Poaro saznaje da je u otmenom londonskom hotelu ubijeno troje gostiju, a svakome od njih u usta je stavljeno po jedno dugme za manžetnu. Da li je moguće da su ova ubistva nekako povezana s uplašenom ženom? Dok se Poaro trudi da sastavi neobične komadiće slagalice, ubica priprema hotelsku sobu i za četvrtu žrtvu…

Vođen rukom Sofi Hane, autorke svetskih bestselera, Poaro zaranja u tajanstveni događaj u Londonu dvadesetih godina. Đavolski pametno smišljenu zagonetku ne bi mogao da razreši niko osim darovitog belgijskog detektiva i njegovih nenadmašnih malih sivih ćelija.

„Pred Sofi Hanom našao se ogroman izazov da oživi opšteomiljenog Poaroa i ona je na taj izazov odgovorila s mnogo srca i nemalom količinom sivih ćelijica. Dok sam čitala Ubistva s monogramom osećala sam se kao da se vraćam u najdražu sobu davno izgubljenog doma.“ Džilijen Flin

Pogledano 370 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: