Šta je novo na sajtu u maju

Kao sto sam davno jos obecala, uradjene su znacajne izmene i dopune na stranicama drama, kolekcija prica i yu (ex-yu) izdanjima. Naime, osim desetak originalnih drama, sama Agata je jos toliko svojih romana i prica preradila za izvodjenje u pozoristu, a jos toliko su preradili i drugi autori, pa su i ti podaci zasluzili da budu objedinjeni na jednom mestu tako da je tim povodom otvorena nova stranica:

Sve originalne drame i adaptacije drama

k_8Ik_6sto tako, jos za njenog zivota izlazile su brojne kolekcije kratkih prica sastavljene od naslova koji su predhodno vec objavljivani. Medjutim, u originalne kolekcije prica su ubrojane samo one koje su imale barem neku od do sada neobjavljenih prica. Iz tog razloga sam sve kolekcije koje su objavljivane kao izbor od do tada objavljivanih prica ili price iz raznih drugih kolekcija stavila na posebnu stranu. Zadnjih desetak godina popularne su i tematske kolekcije romana, bilo po detektivima, nacinima izvrsenja zlocina, periodima objavljivanja… Iz tog popisa proizisle su 4 nove stranice sajta na kojima osim omota izdanja mozete naci i spisak svih prica i romana koji su tu sakupljeni. To su sledece stranice:
– razne kolekcije prica i romana objavljene od 1930 do 2000. god.

KOLEKCIJE OBJAVLJENE POSLE 2000. godine:

– kolekcije romana i kratkih prica –
– kolekcije – Miss Marple, Quinn & Satterthwaite, Parker Pyne, Battle,
Tommy & Tuppence
– ostale tematske kolekcije

r_31_4Stranica YU (ex-YU) izdanja je zbog svog obima od trenutno 288 naslova koji su se nalazili na njoj sa svim podacima o izdavacima, prevodiocima, broju strana i sl. podeljena na 6 delova po periodima:
– od 1956. do 1975. godine – 44 izdanja
– od 1975. do 1980. godine – 51 izdanje
– od 1980. do 1992. godine – 44 izdanja
– od 1992. do 1998. godine – 62 izdanja
– od 1998. do 2005. godine – 58 izdanja
– od 2005. godine do danas – 29 izdanja
Naslovi svih izdanja na njoj bice linkovani na pojedinacne stranice u toku sledece nedelje.

r_22_movie_croIako se relativno mali broj DVD izdanja prodaje kod nas po romanima Agate Kristi (nadam se da ce neko uskoro ispraviti tu nepravdu) otvorena je i stranica DVD prodaje sa koje direktno mozete poruciti neko od ponudjenih izdanja ili se informisati o distributerima i detaljima…
Za sada se kao prodavci pojavljuju:
BLITZ FILM & VIDEO DISTRIBUTION – Zagreb
KNJIGA – Beograd

Vise informacija na stranici DVD prodaja

 I na kraju kratka najava iz „Narodne knjige“ – do kraja maja u prodaji ce se naci jos jedan naslov Agate Kristi u njihovoj ediciji Bestseler. 24. kolo nam donosi roman koji je vec objavljen u njihovom izdanju i 1997. i 2003. godine, ali je rasprodat… To je roman RUPA – The Hollow…

Pogledano 65 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: