Stare gospođe se ne predaju

m_37Joan Hickson, pored mnogih drugih uloga koje je u zivotu odglumila ostace upamcena i kao Miss Jane Marple. Od 1984 do 1992. godine ostvarila je 12 filmskih uloga igrajuci samo na izgled smusenu staricu po romanima Agate Kristi. Umrla je 1998. godine. Sest godina su reziseri tragali za njenom dostojnom naslednicom. Napokon su je prosle godine nasli u u cuvenoj britanskoj glumici (na slici).

U toku prosle i ove godine snimljena su cetiri filma koji ce svoju premijeru imati ovog proleca. 17. aprila ocekuje se izlazak filma „ u vikarijatu“, 1. maja – filma „Najavljuje se ubistvo“, zatim 15. maja – „U 4.50 sa stanice Pedinton“ i na kraju 5. juna – cuveni film „Les u biblioteci“. Sva cetiri romana su vec filmovana sa Joan Hickson u glavnoj ulozi tako da se pravim filmofilima, a ujedno i ljubiteljima knjiga Agate Kristi pruza i prilika da uporede oba tumacenja uloge Miss Marple.

Iako nova ima 72 godine pleni vitalnoscu i kako kaze: „zelja joj je da uradi sto vise TV filmova sa likom Jane Marple“. Treba napomenuti to da je Joan Hickson umrla u 92. godini i da je poslednji igrajuci ulogu Jane Marple snimila sa 86. godina. Definitivno: stare gospodje se ne predaju!!!

Pogledano 90 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: