„Treća devojka“ i „Laguna“ za vrele letnje dane

Treća devojkaNakon romana „Gospodja Makginti je mrtva“ koji se u izdanju Lagune pojavio krajem maja, već početkom jula stiže nam novi naslov – Treća devojka (Third Girl) u kome ponovo glavnu ulogu ima Herkul Poaro.

Tri mlade žene dele stan u Londonu. Prva je sposobna i ozbiljna sekretarica. Druga je umetnica. Treća prekida Herkula Poaroa dok doručkuje, priznajući mu da je izvršila – i odmah zatim nestaje.

Herkul Poaro postepeno saznaje koje okružuju zagonetnu treću devojku, njenu porodicu i njen . Pa ipak, slavnom detektivu potrebni su čvrsti dokazi da bi mogao da je proglasi krivom, nevinom ili neuračunljivom…

„Osim toga što Agata Kristi uspeva da nas i uz ovako klasičan zaplet iznenadi i što su likovi u Trećoj devojci divno predočeni, posebno su šarmantni fini humor i simpatije koje ona gaji prema svom glavnom junaku Poarou, sada već u poodmaklom životnom dobu.“ Observer

Agata Kristi je najobjavljivanija autorka svih vremena. Jedino Biblija i Šekspir premašuju ukupni tiraž njenih dela. Prodato ih je milijardu na engleskom jeziku i još milijardu u prevodu na stotinu drugih jezika. Kraljica krimića Agata Kristi, opštepriznata gospodarica napetosti, tvorac nepobedivog njuškala gospođice Marpl, brižljivog i temeljnog belgijskog detektiva Herkula Poaroa i brojnih drugih nezaboravnih likova, donosi svoje celokupno puno domišljatih zapleta, tajni zaključanih soba i zapanjujućih zagonetki u Lagunu.

Laguna je objavila slučajeve Herkula Poaroa: „Tragedija u tri čina“, „Tajanstveni događaji u Stajlsu“, „“, „Smrt u oblacima“, „Sastanak sa smrću“, „Karte na sto“, „Tužni čempres“, „“, „“, „Poneseni plimom“, „Gospođa Makginti je mrtva“ i  „Treća devojka“; tajanstvene slučajeve gospođice Marpl: „Ubistvo u parohijskom dvoru“, „Jednim prstom“, „Leš u biblioteci“ i „“; i jedan slučaj koji rešava pukovnik Rejs: „Iskričavi cijanid“.

Treća devojka“ možete pronaći od 02. jula u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

KUPITE DIREKTNO OD IZDAVAČA

Izvor: https://www.laguna.rs/n3844_knjiga_treca_devojka_laguna.html

Pogledano 248 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: