Tri izdanja makedonskog izdavača „ЃURЃA“

Makedonski izdavac „ЃURЃA“ objavio je krajem 2009. godine tri Agate Kristi koje vam ovom prilikom predstavljamo. To su „Azbucnite ubistva“, „Misterijata na siniot voz“ i „Otvoreni karti“. Ubuduce cemo pratiti i ovog izdavaca i obavestavati vas i o njegovim izdanjima romana Agate Kristi.

Tekst koji se nalazi uz dole prikazana njihova izdanja je preuzet sa njihovog web sajta.

Njihova izdanja mozete naruciti preko sajta

http://www.mojakniga.com.mk

Misterijata na siniot voz

Roman za navidum obično ubistvo koj čitatelot go drži vo neizvesnost sè do samiot kraj. Se raboti za devojkata Ketrin Grej koja saka da se vpušti vo edna avantura, nosejќi gi so sebe vrednite rubini koi se podarok od nejziniot tatko. Vo meѓunarodniot „Sin voz“ koj patuva kon Nica se krie golema misterija. Koj i zošto ja ubil ќerkata na amerikanskiot bogataš?

Azbučnite ubistva

Fantastičen roman za seriski ubiec koj, ispraќajќi mu pisma na poznatiot detektiv Herkul Poaro, mu go najavuva sekoe sledno zlostorstvo. Ubiecot se potpišuva kako Ej-Bi-Si, a ubistvata gi vrši spored azbučen red, počnuvajќi od mestoto Andover i žrtvata – gospoѓa Ašer.

Edinstvenata rabota što gi povrzuva ubistvata e železničkiot vodič Ej-Bi-Si, koj seriskiot ubiec go ostava pokraj sekoja žrtva. Poaro zaklučuva deka ubiecot dobro gi poznaval site ličnosti koi gi ubil. Po nekoe vreme na policijata ì se predava Kast koj. vrz osnova na dokazite protiv nego, e prisilen da priznae deka gi izvršil ubistvata, iako ne se seќava na ništo.

Meѓutoa, mudriot Herkul Poaro prodolžuva so istragata. Na svojot karakterističen način, toj uspeva da go pronajde vistinskiot ubiec. Koj e toj i koi se motivite za site tie zlostorstva – tajnata leži na stranicite na ovaa kniga.

Otvoreni karti

Brilijanten roman vo koj na mošne interesen način se istražuva sekoj poteg na luѓeto koi se vklučeni vo misterijata. Detektivot Poaro navleguva vo psihologijata na likovite osomničeni za misterioznoto ubistvo na Šaitana. Celiot nastan se slučuva vo negovata kuќa, kade po večerata četvoricata gosti igraat bridž. No koj od četvoricata prisutni tamu bi možel da bide ubiecot?

Pogledano 192 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: