„Ubistvo u Mesopotamiji“ u prodaji od 3. septembra

Ubistvo u Mesopotamiji u prodaji od 3. septembra – nam donosi još jedan tajanstveni slučaj Herkula Poaroa

„Ubistvo u Mesopotamiji“ je napisala osamdeset detektivskih romana i zbirki priča, devetnaest pozorišnih komada, dva memoarska dela i šest ljubavnih romana pod pseudonimom Meri Vestmakot. U pisanju detektivske proze prvi put se okušala dok je za vreme Prvog svetskog rata radila u jednom bolničkom dispanzeru. Već u svom prvencu, naslovljenom „Tajanstveni događaj u Stajlsu“, stvorila je sada legendarnog Herkula Poaroa. Od tada je prošao jedan vek, a Agata Kristi je ostala neprevaziđena kraljica krimića.

Inspiraciju za događaje i likove u romanu „Ubistvo u Mesopotamiji“, koji objavljuje 3. septembra u prevodu Aleksandre Čabraje, je dobila 1936. godine kada je pratila supruga Maksa Malovana na njegovim arheološkim iskopavanjima.

Kada Ejmi Lederan bude stigla u iračku pustinju da neguje obolelu ženu slavnog američkog arheologa, shvatiće da nije ni približno pripremljena za situaciju koju je tu zatekla. Gospođa Lajdner ima bizarne vizije, plahu narav i zbog nečeg je smrtno preplašena. U veoma napetoj atmosferi doma Lajdnerovih sve će kulminirati kada se dogodi ubistvo. Samo jedna kap krvi biće trag koji će Herkula Poaroa poslati na putovanje pustinjom u potrazi za rešenjem misterije netipične pacijentkinje.

je najobjavljivanija autorka svih vremena. Jedino Biblija i Šekspir premašuju ukupni tiraž njenih dela. Prodato ih je milijardu na engleskom jeziku i još milijardu u prevodu na stotinu drugih jezika. je dosad objavila čak dvadeset devet knjiga Kristijeve.

„Ubistvo u Mesopotamiji“ možete pronaći od četvrtka 3. septembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www..rs i na sajtu www..rs.

Izvor: https://www.laguna.rs/laguna-bukmarker-tajanstveni-slucaj-herkula-poaroa-ubistvo-u-mesopotamiji-unos-16054.html

 

Pogledano 148 puta, 1 pregleda danas

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Možda će vam se svideti i ovo:

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: