Učenici škole u Vrbasu Agatom Kristi obeležili Međunarodni dan knjige

Učenici škole “4. juli” iz Vrbasa ovih dana su na interesantan način spojili književnost i informatiku i baveći se delima Agate Kristi obeležili Međunarodni knjige – 23. april kao i 100 godina od izlaska njenog prvog romana. Rešavajući Jigsaw Puzzle koje su krile po jedan omot neke od poznate spisateljice, dobijali su svako svoju temu za rad. Više informacija u tekstu u nastavku preuzetom sa sajta njihove nastavnice informatike i računarstva, Dragane Simić sa kojom su u saradnji i napravili ovu zanimljivu prezentaciju. U tekstu je i link (.pdf) na kome možete pogledati celu prezentaciju i videti kako su se naši srednjoškolci potrudili i snašli u ovom zanimljivom zajedničkom projektu.

Učenici škole

Učenici I-6 i I-7 odeljenja Srednje stručne škole “4. juli” iz Vrbasa, smer Tehničar drumskog saobraćaja, u saradnji sa svojom nastavnicom Računarstva i informatike Draganom Simić, obeležili su , kao i 100 godina od izlaska prvog romana Agate Kristi. Ujedno su vežbali gradivo u okviru teme “Slajd prezentacije”.

Svaki učenik je dobio zadatak da reši slagalicu napravljenu pomoću Jigsawplanet digitalnog alata. Rešenje svake slagalice krilo je po jednu knjigu Agate Kristi.

Učenici škole

Sledeći korak bio je pronalaženje na internetu kratkog opisa i fotografije i postavljanje u deljenu Gugl prezentaciju. Pedeset osam učenika napravilo je zajedničku retrospektivu dela Agate Kristi na preko 60 slajdova: AGATA KRISTI

Učenici škole

Izvor: https://gagasimic.wordpress.com/2020/04/22/obelezavanje-medunarodnog-dana-knjige/

Pogledano 160 puta, 1 pregleda danas

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Možda će vam se svideti i ovo:

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: