Da nije bila pisac, verovatno bi bila najgenijalniji kriminalac svih vremena

Da nije bila pisac, verovatno bi bila najgenijalniji kriminalac svih vremena – Na nadašnji 1890. godine rođena je čuvena engleska književnica . Napisala je 79 romana i zbirki kratkih priča, koje su prodate u više od dve milijarde primeraka širom svijeta i prevedene na više od 50 jezika.

Da nije bila pisac

Jedino su Biblija i Šekspirova dela doživela veću prodaju od romana Agate Kristi.

Drama “Mišolovka” prikazana je prvi put 1952. godine i od tada je imala više od 20.000 izvođenja na londonskom Vest Endu, pa je tako postala i najduže izvođena predstau na svetu.

Ona sama uvek je govorila da je tema njenih romana odbrana nevinosti jer je ona bitna, a ne greh, a kao najpoznatiji svetski pisac krimi romana dobila je nadimak – Kraljica zločina.

 

Agata Kristi rođena je 15. septembra 1890. godine u Torkiju u Velikoj Britaniji kao najmlađe od troje dece u porodici.

Vaspitana je i školovana u Parizu, ali je odustala od muzičke karijere zbog svoje preterane stidljivosti. Još  u pubertetu počinje da piše pesme i čita svako štivo o avanturama Šerloka Holmsa i Arsena Lupena.

– Sve što mi treba su sto i pisaća mašina – izjavila je svojevremeno Kraljica zločina iz čijeg  su pera u svet krenuli detektiv i naizgled smušena , spremni da reše i najzamršenije zločine.

Izvor: byka.com

Preneto sa: https://headliner.rs/2017/09/15/kraljica-zlocina-da-nije-bila-pisac-verovatno-bi-bila-najgenijalniji-kriminalac-svih-vremena/

Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi 

Pogledano 341 puta, 1 pregleda danas

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Možda će vam se svideti i ovo:

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: